Новопризначений гендиректор «Укроборонпрому» хоче скоротити штат концерну

Новопризначений гендиректор «Укроборонпрому» хоче скоротити штат концерну
Павло Букін 

Букін хоче скоротити управлінський апарат держконцерну

Новопризначений генеральний директор «Укроборонпрому» Павло Букін визначився з пріоритетними завданнями на найближчий час.

Про це повідомила прес-служба державного концерну.

«Пріоритетом є якісне та вчасне виконання державного оборонного замовлення, створення виробничого циклу критично важливих технологій і підвищення економічної ефективності підприємств концерну», – зазначив Букін.

За його словами, підприємства-виробники «вже найближчим часом відчують, що «Укроборонпром» створює додану вартість».

«Безпосередньо з цим пов’язую значне скорочення управлінського апарату концерну. Наявний зараз штат у 286 осіб є завеликим та має бути скороченим без втрати ефективності. Залишитись повинні найкращі та найбільш підготовлені. Такі люди отримають за свою роботу конкурентну заробітну плату. Кошти, зекономлені на зменшенні витрат на утримання апарату  – підуть на розвиток», – пояснив він.

Нагадаємо, 12 лютого президент України Петро Порошенко звільнив генерального директора Державного концерну «Укроборонпром» Романа Романова. Перед цим сам Романов заявив, що йде у відставку. 

Раніше, 31 січня Кабінет міністрів України направив клопотання президенту Петру Порошенку про звільнення голови державного оборонного концерну «Укроборнпром» Романа Романова.

За місяць до цього, 27 грудня минулого року, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що направить президенту Петру Порошенку подання про звільнення голови державного концерну «Укроборонпром» Романа Романова в зв'язку з невиконанням урядового доручення про погашення заборгованості з зарплати перед працівниками Миколаївського суднобудівного заводу.

Державний концерн «Укроборонпром» створено у 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розробки, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів і беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять більше сотні підприємств ОПК України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: