Омелян назвав нечувані суми, які крадуться з бюджету «Укрзалізниці»

Омелян назвав нечувані суми, які крадуться з бюджету «Укрзалізниці»
Володимир Омелян

За гроші, які крадуться в «Укрзалізниці», можна побудувати швидкісні шляхи між Одесою і Києвом

Щорічно з бюджету «Укрзалізниці» крадуть, як мінімум, 15 млрд грн. Таку суму назвав міністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв'ю UMN.

«За моїми оцінками, мінімум 15 млрд гривень щорічно крадеться з бюджету «Укрзалізниці» в приватні кишені. 15 мільярдів гривень - це будівництво швидкісних шляхів між Одесою і Києвом. 15 мільярдів гривень наступного року - це будівництво євроколії між Києвом і Львовом. Ми маємо протягом двох років без злодійства абсолютно новий транспортний коридор, який з'єднує нас із Європою», - сказав Омелян.  

За його словами, перспективи використання цих грошей варті боротьби за «Укрзалізницю».

Як заявив раніше Омелян, наступного року «Укрзалізниця» продовжить курс на розширення сполучення з країнами ЄС і відкриватиме додаткові рейси до міст Європи. Зокрема, до кінця року планується відкрити ще два нових маршрути до Польщі та Молдови – «Одеса – Пшемишль» та «Одеса – Кишинів».

За словами міністра, цьогоріч було запущено нові маршрути до Холма та Відня, і нині Україна має пряме залізничне сполучення із 7 країнами ЄС – Польщею, Чехією, Словаччиною, Угорщиною, Австрією, Румунією, а влітку – з Болгарією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: