Основні українські галузі, які інвестують за кордон, – аграрії, гірники і металурги, - ЗМІ

Основні українські галузі, які інвестують за кордон, – аграрії, гірники і металурги, - ЗМІ
Ілюстративне фото

За словами експерта, вихід з інвестиціями на іноземні ринки можливий тільки у випадку впевненості бізнесу в якісному продукті

Україна інвестувала в акціонерний капітал іноземних компаній 6,3 мільярда доларів. Про це свідчать дані Держстату. При цьому за останні 5 років спостерігається скорочення інвестицій за кордон. Пов'язано це з погіршенням макроекономічної ситуації в країні. Варто також відзначити, що 95% інвестицій з України припадає на Кіпр. Серед галузей, які реально інвестують кошти за кордон, - це харчові компанії, агрокомпанії і компанії гірничопромислового комплексу. Про це повідомили в ефірі телеканалу «112 Україна».

За словами економічного експерта Бориса Кушнірука, вихід українських компаній на ринки інших країн та інвестування за рубіж – це позитивний момент в оцінці українського бізнесу.

«Сам факт того, що великий бізнес, а ми вважаємо, що йдеться про дуже великий бізнес, розширює свій вплив і виходить на ринки західних країн, у цьому нічого поганого немає. Це насправді говорить про те, що вони достатньо потужні для того, щоб мати можливість розширювати свій вплив і свої можливості», - повідомив Кушнірук.

За словами експерта, вихід з інвестиціями на іноземні ринки можливий тільки у випадку впевненості бізнесу в якісному продукті.

«Ще один вид інвестицій, коли купуються певні сировинні можливості. Наприклад, як «Метінвест» купував у Сполучених Штатах і в Європі. Тому тут є й інший варіант, коли закуповується там виробництво, можна туди поставляти напівфабрикати і там переробляти або, навпаки, закуповувати сировину. Вугілля, наприклад, вони там закуповують коксівне вугілля і везуть його в Україну», - заявив експерт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: