Отримувачі субсидій споживають вдвічі більше газу, – Розенко

Отримувачі субсидій споживають вдвічі більше газу, – Розенко
Коли людина повністю платить за газ, вона включає механізм власної економії

Урядовець пообіцяв, що обмежень в отриманні субсидій для споживачів не буде

Віце-прем'єр Павло Розенко заявив, що українці, які отримують субсидію, споживають майже вдвічі більше газу, ніж ті, у кого пільги немає. Про це він сказав у ході спілкування з журналістами, передає «112 Україна».

«У нас сьогодні є дані щодо споживачів, які не отримують субсидії і тих споживачів, які отримують субсидії. І споживання газу, зокрема, серед населення, яке отримує субсидії приблизно в 1,8-2 рази більше, ніж у людей, які не отримують субсидії. Це означає, що там, де людина повністю платить за газ, вона включає механізм власної економії», - пояснив чиновник.

Водночас Розенко пообіцяв, що Кабмін не обмежуватиме нікого в отриманні субсидії. «Ми просто даємо людям механізм, щоб вони відчули свою власну зацікавленість в тому, що енергоносії можна використовувати, і всю економію від споживання електроенергії, газу вона може використовувати на власні потреби», - пояснив він.

Говорячи про монетизацію субсидій, віце-прем'єр зазначив, що даний механізм непростий і має свої ризики. Зокрема, він відзначив можливість того, що люди, які отримують готівкою субсидії, можуть не платити за комунальні послуги. Для виключення таких випадків уряд має намір в найближчий місяць розробити певні заходи та затвердити їх постановою. «І з 1 березня люди отримають перші кошти на субсидії», - резюмував Розенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: