Пенсії у травні: чому не всім проіндексували і коли чекати чергового підвищення

Пенсії у травні: чому не всім проіндексували і коли чекати чергового підвищення
Індексація пенсій розпочалася у травні

Пенсіонери отримають підвищений розмір пенсії до 25 травня

Двом категоріям пенсіонерів не було проіндексовано пенсії у травні. При цьому нової індексації у 2020 році не планується.

Про це повідомила в ефірі Суспільного заступниця начальника головного управління Пенсійного фонду Олена Бойко.

«Перерахунок є індивідуальним, по Києву він сягає близько 320 гривень. Після перерахунку підвищення не може бути меншим за 100 гривень», - сказала вона.

За її словами, індексація пенсій залежить від коефіцієнту заробітної плати та від коефіцієнту стажу.

«Підвищенню на 11% підлягає лише основний розмір пенсії, оскільки пенсія складається ще й з певних підвищень та доплат. Не було підвищено пенсії пенсіонерам, у яких середня константа вище, ніж передбачено урядовою постановою. Якщо досі такий показник складав 4404 гривні, збільшивши його на 11%, середній став складати 4778 гривень. Отже, в тих пенсіонерів, які виходили на пенсію минулого року, показник вище, і по таких справах перерахунок не здійснений», - пояснила Бойко.

Крім того, перерахунок не здійснений і тим пенсіонерам, які отримують пенсію за спеціальними законами, але цим громадянам наразі проводиться оцінка величини розміру пенсії, призначена відповідно до закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування». Представниця ПФУ повідомила, що пенсіонери отримають підвищений розмір пенсії до 25 травня.

Вона зазначила, що індексація відбувається лише раз на рік і до кінця 2020 більше індексацій не планується.

Як раніше повідомляв «Главком», міністерка соцполітики проговорилася, що індексація пенсій скасовується для 1,5 млн осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: