Порошенко внесе у Раду зміни до закону про публічні закупівлі

Порошенко внесе у Раду зміни до закону про публічні закупівлі
Петро Порошенко провів нараду  щодо обговорення змін до закону про публічні закупівлі 

Ми закриваємо для корупціонерів низку способів обійти ProZorro, - наголосив президент

Зміни до Закону України «Про публічні закупівлі» та деяких інших законодавчих актів України» зроблять роботу системи публічних закупівель ProZorro ефективнішою та закриють для корупціонерів низку способів обійти її, наголошує президент Петро Порошенко. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«У мене викликає обурення, коли один і той же державний замовник за державні кошти робить закупівлю дев’яти договорів на суму 199 тисяч гривень (кожен - ред.). Яка мета? Дуже проста і одна – обійти ProZorro, обійти тендерні ефективні процедури і укласти угоду з кишеньковим постачальником. Тому головна мета, яку має цей законопроект – це зберегти всі позитивні напрацювання ProZorroі не дати аж ніяк нікому дискредитувати цю систему», - наголосив Глава держави на нараді щодо обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» та деяких інших законодавчих актів України».

Порошенко зазначив, що за результатами попередніх нарад проект змін до закону вже практично готовий і зазначив, що він має надійти до Верховної ради до наступного пленарного тижня.  За його словами, система ProZorro, на базі якої відбуваються закупівлі, дозволила зекономити понад 27 млрд гривень бюджету у 2017 році.

«Однак є ті, хто намагається обійти публічну процедуру торгів. Головна мета внесення змін до Закону «Про публічні закупівлі» - зберегти усі позитивні напрацювання ProZorro і не дати нікому її дискредитувати», - сказав Порошенко.

Зазначимо, що законопроект дозволяє органам державного фінансового контролю моніторити та виявляти порушення у сфері держзакупівель. Документом створюються умови для подолання корупції в закупівлях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: