Постачальники пояснили, чому єгипетська молода картопля дешевша за українську

  •  glavcom.ua
  • Розсилка
Українські фермери вирощують молоду картоплю в дуже малих об'ємах - Постачальники пояснили, чому єгипетська молода картопля дешевша за українську
Українські фермери вирощують молоду картоплю в дуже малих об'ємах

Останні три роки українці почали вирощувати менше картоплі

Єгипетська і білоруська картопля дешевша за українську, бо її вирощують промислово.

Про це повідомляє gazeta.ua.

Як зазначає голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, ціна на молоду картоплю вітчизняного виробника стартує від 40 грн/кг, тоді як молоду картоплю з Єгипту можна купити від 19 грн/кг.

«Українські фермери вирощують молоду картоплю в дуже малих об'ємах. 95% картоплі, яку ми бачимо на ринку, це та, яка вирощується для власного споживання і надлишок продається на ринку. Ціноутворення тут складається не по тому, скільки витратили», - пояснює експерт.

Картоплю, яку вирощують у промислових масштабах, частіше беруть на переробку, тому її ціна нижча за рахунок великих об'ємів.

«Українські виробники, які почали вирощувати картоплю промислово, ще мають кредити за техніку та інше обладнання, а кредити в нас під 22%. Відповідно ціна висока. Зараз важко спрогнозувати, яка буде ціна української картоплі восени. Якщо ми почнемо завозити картоплю, як робили торік, то ціна буде досить низька. Якщо інші країни перекриють кордони - буде високою. Останні три роки українці почали вирощувати менше картоплі», - каже Олексій Дорошенко.

Нагадаємо, в Україні з початку року найбільше подорожчала цибуля.

Читайте також:

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Натисніть «Подобається», щоб читати
Glavcom.ua в Facebook

Я вже читаю Glavcom в Facebook

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Про використання cookies: Продовжуючи переглядати glavcom.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом і погоджуєтеся на використання файлів cookies Згоден   Про файли cookies

Постачальники пояснили, чому єгипетська молода картопля дешевша за українську