В уряді кажуть: цінова стабільність збереглась, але «м'яке регулювання» потрібне

В уряді кажуть: цінова стабільність збереглась, але «м'яке регулювання» потрібне
Міністр економіки Ігор Петрашко запевнив, що дефіциту товарів у магазинах не буде

За словами міністра економіки, планується впровадити більш м'який інструмент регулювання цін на продукти

Кабінет міністрів введе контроль за цінами тільки на 10 продовольчих товарів, оскільки ситуація з ціноутворенням стабілізувалася. Про це заявив міністр економіки  Ігор Петрашко, відповідаючи на питання, чому цей перелік товарів скорочено втричі - раніше в ньому було 32 позиції.

За словами Петрашка, першочерговим завданням було уникнути дефіциту продуктів, і це вдалося. Зараз ведеться робота над ціновою стабільністю соціально значущих груп товарів.

«З урахуванням позитивної динаміки роботи виробників, магазинів і дистриб'юторів щодо збереження цінової стабільності ми плануємо впровадити більш м'який інструмент регулювання», - сказав він.

За його словами, йдеться про десять товарів, зокрема: борошно, цукор, макаронні вироби, молоко, яйця, хліб, птицю, вершкове масло і гречку.

«Ми вважаємо, що на даний момент цих заходів буде достатньо для того, щоб зберегти цінову стабільність», - додав міністр.

Петрашко зазначив, що на початку і в середині березня були цінові коливання, але за останні 10 днів відзначається позитивна динаміка, «всі сумлінно ставляться до ціноутворення».

Раніше повідомлялося, що Кабмін планує повернути державне регулювання цін на соціальні продукти, лікарські засоби і медичні вироби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: