Росія підвищила ціну на газ для Вірменії

Росія підвищила ціну на газ для Вірменії
Ціна газу підвищиться на 15 доларів

Пашинян повідомив про домовленості з Путіним про ціну на газ

Вірменія і Росія домовилися про ціни на газ в 2019 році, повідомив у понеділок виконувач обов'язків прем'єр-міністра Вірменії Нікол Пашинян. Він уточнив, що переговорив з цього питання по телефону з президентом Росії Володимиром Путіним.

«Вчора я провів дві телефонні розмови з президентом Росії Володимиром Путіним, в ході яких обговорювалося питання ціни на газ. По суті, рішення було знайдено, хоча б на найближче майбутнє», - повідомив Пашинян на своїй сторінці в Facebook.

Виконуючий обов'язки прем'єра Вірменії уточнив, що ціна підвищиться. Однак в результаті внутрішніх регулювань ціна на газ в Вірменії для споживачів не збільшиться, запевнив він.

Інформацію про досягнуті ціни на газ підтвердила і прес-служба «Газпрому». У повідомленні, опублікованому на сайті компанії, сказано, що 31 грудня в Москві відбулася робоча зустріч голови «Газпрому» Олексія Міллера і в.о. віце-прем'єра Вірменії Мгера Григоряна.

Згідно з досягнутими домовленостями між ТОВ «Газпром експорт» і ЗАТ «Газпром Вірменія», ціна російського газу в 2019 році на кордоні Грузії і Вірменії з 1 січня 2019 року становитиме 165 доларів за тисячу кубометрів, сказано в повідомленні.

Нагадаємо, в 2018 році ціна російського газу для Вірменії становила 150 доларів за тисячу кубометрів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: