Ще 100 тис ПЛР-тестів від Ярославського прибули в Україну, Харкову дісталося 9 тис

Ще 100 тис ПЛР-тестів від Ярославського прибули в Україну, Харкову дісталося 9 тис
Олександр Ярославський завдяки дружнім стосункам з китайським мільярдером Джеком Ма зміг організувати доставку в Україну першої партії гостродефіцитних у світі високоточних ПЛР-тестів

ПЛР-тести на COVID-19 за $ 850 тис. купив для України власник і президент DCH Олександр Ярославський

З Китаю прибули ще 100 тисяч ПЛР-тестів на COVID-19, які за $ 850 тис. купив для України власник і президент DCH Олександр Ярославський. Про це повідомляє пресслужба DCH.

Як відомо, раніше Ярославський завдяки дружнім стосункам з китайським мільярдером Джеком Ма зміг організувати доставку в Україну першої партії гостродефіцитних у світі високоточних ПЛР-тестів. Ще 24 березня до Києва прибули 50 тис. таких лабораторних тест-систем.

Рідний для бізнесмена Харківський регіон отримав 5000 ПЛР-тест-систем з першої партії і зараз ще 9000 тест-систем з другої.

Головний державний санітарний лікар Харківської області Любов Махота подякувала Ярославському за те, що він забезпечив регіон ПЛР-тестами: «Хочу подякувати Олександру Ярославському за те, що їх закупив. Величезне дякую! Кількість тест-систем дозволить закрити поточні потреби регіону, а нам дасть можливість суттєво розширити аудиторію тестованих на коронавірус. Ми зможемо оперативно виявляти хворих, тим самим мінімізуючи поширення цього вірусу».

ЗМІ оцінюють фінансовий внесок Олександра Ярославського в боротьбу з коронавірусом в Україні на 391 млн.грн. Крім закупівлі ПЛР-тестів бізнесмен також перерахував $ 1,15 млн. за 50 апаратів штучної вентиляції легенів, які виробляє німецька компанія, що спеціалізується саме на цьому виді медобладнання.

Крім того, Ярославський спільно з міською владою Харкова забезпечує місцевих пенсіонерів наборами продуктів і ліків. Станом на сьогоднішній день за цією програмою закуплено 150 тис. пайків і 40 тис. аптечок.

1_11.

А за результатами антикризової наради 19 березня в готелі, що належить бізнесменові Kharkiv Palace, харківські підприємці закупили за прямими договорами з постачальниками ще на $ 2,4 млн необхідних для протидії епідемії товарів медпризначення.

Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко високо оцінив роль Олександра Ярославського в боротьбі з коронавірусом: «Він дуже відповідально підходить до того, про що ми його просимо, він реально допомагає».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: