США та Китай почали переговори про нову торговельну угоду

США та Китай почали переговори про нову торговельну угоду
Прапори Китаю та США

Представники США та Китаю почали переговори щодо вирішення торговельної суперечки та досягнення нової угоди між двома країнами

У Пекіні в понеділок, 7 січня, розпочалися переговори представників США та Китаю з метою послаблення торговельного конфлікту.

До делегації США входять представники міністерств торгівлі, фінансів, сільського господарства та енергетики. Склад китайської делегації не повідомляється, пише DW.

«Представники США та Китаю почали переговори щодо вирішення торговельної суперечки та досягнення нової угоди між двома країнами. Раніше обидві сторони відтермінували підвищення взаємних мит», - йдеться у повідомленні.

У грудні влада КНР повідомила, що переговори будуть зосереджені на питаннях торгівлі сільськогосподарською продукцією, енергією та автомобілями. Наприкінці грудня президент США Дональд Трамп заявив, що очікує досягнення нової торговельної угоди між двома країнами.

На саміті «Великої двадцятки», який відбувся 30 листопада - 1 грудня в Аргентині президент США Дональд Трамп та китайський лідер Сі Цзіньпін досягли тимчасового «перемир'я» у торговому протистоянні. США погодилися відкласти на 90 днів підняття штрафних мит на китайські товари - з 1 січня 2019 року американські мита повинні були вирости з 10% до 25%. Крім того, тоді Трамп повідомив, що і Китай погодився піти на взаємні кроки.

Лідери двох країн домовилися протягом цих трьох місяців не накладати нових торгових обмежень і постаратися досягти нової двосторонньої торговельної угоди.

З початку липня Пекін і Вашингтон ввели взаємні мита на загальну суму понад $100 млрд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: