Тариф «Енергоатома» не пов'язаний з формулою Роттредам+, - енергоексперт

Тариф «Енергоатома» не пов'язаний з формулою Роттредам+, - енергоексперт
Відміна прив’язки ціни вугілля до міжнародних індексів не впливає напряму на тариф «Енергоатому», - Котко

Відміна формули Ротердам+ або будь-яке її коригування входить до повноважень НКРЕКП, а не АМКУ, - Котко

Тариф на електроенергію, вироблену атомними станціями, не пов'язаний з формулою Роттердам+. Про це заявив голова громадської ради Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП),  президент ВГО «Енергетична асоціація України» Василь Котко, коментуючи подачу «Енергоатомом» заяви до Антимонопольного комітету з вимогою відмінити формулу Роттердам+.

Експерт  зазначив, що відміна методики або будь-яке її коригування входить до повноважень НКРЕКП, а не АМКУ.

«Таких повноважень у Антимонопольного комітету не має. Це абсолютно точно», - стверджує Котко.

Крім того, за словами експерта, відміна прив’язки ціни вугілля до міжнародних індексів не впливає напряму на тариф «Енергоатому», що встановляється Регулятором окремо.  

 «Коли мова йде про дефіцитні в Україні ресурси, я абсолютний прихильник того, щоб їх вартість формувалася на основі цін на світових ринках. Тут інших підходів бути не може, якщо ми будуємо ринкову економіку. Якщо починати тут щось підправляти, в цих законах, то до добра це не доведе. Закон формулюється таким чином, що на дефіцитному ринку імпорт формує ціну і внутрішнього ринку. А будь-які спроби ці закони підправляти у так званому «ручному режимі» до успіху нас не привели. Ми протягом 25 років тут багато таких поправок і новацій робили», - зазначає Котко.

Нагадаємо, минулого тижня керівник Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» Юрій Недашковський подав скаргу в Антимонопольний комітет на формулу «Роттердам плюс». На думку політичних аналітиків, цим кроком голова компанії Юрій Недашковський шукає «виходи в політику».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: