У Федерації роботодавців закликали ветувати закон про «податковий терор»

У Федерації роботодавців закликали ветувати закон про «податковий терор»
Актуальність набуття чинності законопроєкту 1210 у такі буремні часи визначається простими словами –  «не на часі», - Яворський

Застосування президентом України права вето до законопроєкту 1210 буде одним з небагатьох реальних позитивних сигналів бізнесу , - Федерація роботодавців України

Запровадження податкових змін, передбачених законопроектом №1210, в умовах економічної кризи, спричиненої пандемією COVID-19, недоцільне. Про це в своєму блозі «Законопроєкт про податковий терор і коронавірус – бізнес не переживе одразу обох» пише директор Департаменту конкурентоспроможності бізнесу Федерації роботодавців України Олександр Яворський.

«Масштаби викликів, які сьогодні стоять перед урядом і кожним конкретним бізнесом (незалежно від розміру), відсувають питання податкових реформ з прицілом «на перспективу» у поки що невизначене майбутнє. І не факт, що в кінці квітня, коли історія з пандемією може почати закінчуватись, така визначеність з’явиться», - вважає експерт.

На його думку, в найближчий місяць-два буде актуальним питання як зупинити подальший обвал економіки, уповільнити зростання безробіття - потрібні будуть додаткові швидкі рішення.

«Всі прогнози про сценарії розвитку економіки України у 2020 році об’єднує одне – шанси на економічне зростання примарні», - констатує фахівець.

За його словами, «актуальність набуття чинності законопроєкту 1210 у такі буремні часи в державі визначається простими словами – не на часі».

«Застосування президентом України права вето до законопроєкту 1210 буде одним з небагатьох реальних позитивних сигналів бізнесу про бажання і здатність держави почути платників податків та об’єднувати зусилля для подолання викликів, які в режимі 24/7 впливають на кожен бізнес – від ФОП на першій групі єдиного податку до флагманів промисловості і сільського господарства», - переконаний Яворський.

Нагадаємо, 16 січня 2020 року парламент схвалив в другому читанні та в цілому скандальний законопроєкт № 1210 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

У Раді підприємців при Кабінеті міністрів України назвали законопроєкт №1210 «податковим терором».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: