Милованов пропонує під час карантину підтримати малий бізнес, а не пенсіонерів

Милованов пропонує під час карантину підтримати малий бізнес, а не пенсіонерів
За словами Тимофія Милованова, пенсіонери і раніше отримували пенсію і сиділи вдома

Ексміністр економіки вважає, що людям, які втратили дохід треба платити щомісяця близько 5 тис. грн протягом всього карантину

Ексміністр економіки Тимофій Милованов вважає, що під час карантину потрібно підтримати людей, які втратили можливість отримувати дохід, а не пенсіонерів. Про це Милованов розповів  в спецпроекті «Карантин» на телеканалі «Київ».

За словами Милованова, пенсіонери і раніше отримували пенсію і сиділи вдома. «Під час кризи потрібно підтримати тих, хто працював, займався малим бізнесом. Така підтримка, за моїми розрахунками, повинна бути на рівні 5 тисяч на місяць і знадобиться 3-4 мільйонам людей. Це приблизно 15-20 млрд. гривень на місяць. В принципі, такі гроші є. Зрозуміло, це велика сума, особливо якщо карантин триватиме 2-3 місяці. Але вона дозволить не тільки підтримати людей, а що особливо важливо для економіки - зберегти попит на товари і послуги», - пояснив ексміністр економіки.

Милованов наголосив, що допомога має бути адресною. «Тобто не якимось фірмам і організаціям, а конкретним людям, як, наприклад, відбувається при нарахуванні субсидій. Необхідно також, щоб стабілізаційний фонд, який зараз пропонується створити, був максимально прозорим, з прописаними програмами і чіткими критеріями, хто отримує гроші», - заначив Милованив.

Також ексміністр вважає, що під час кризи треба стежити за тим, аби не вийшло, що уряд підтримує тільки багатих і надбагатих. «Наприклад, дозволили не платити під час карантину податки на нерухомість. У той же час тим, хто орендує, потрібно домовлятися з орендарем. Ось і виходить, що тих, хто багатший і має нерухомість, підтримали, а тим, хто бідніший і орендує, потрібно домовлятися», - сказав Милованов.

Як повідомлялося, кількість офіційно зареєстрованих безробітних цьогоріч зросла на 13%.

Нагадаємо, голова уряду прогнозує продовження карантину до травня.

До відома, під час карантину безробітних ставлять на облік дистанційно.

Як повідомлялося, в Україні третина людей продовжує працювати під час карантину у звичному режимі, третина працює дистанційно, ще третина пішли у відпустку і 4% залишилася без роботи. 

Читайте також: 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: