У Миколаєві спустили на воду судно довжиною 100 метрів: фоторепортаж

У Миколаєві спустили на воду судно довжиною 100 метрів: фоторепортаж
Спуск на воду судна
Фото: nibulon.com

Вантажомісткість нового судна – 5 тис. тонн

Сьогодні з оновленого сліпу суднобудівно-судноремонтного заводу «Нібулон» спущено на воду перше несамохідне судно проекту В5000, довжина якого становить 101 м. Про це інформує прес-служба підприємства

«Спуск цього судна був запланований раніше, але на той час припала негода, що спричинила перемерзання заливу. У таких екстремальних умовах спускати судно недоцільно, адже сильний вітер та пониження температури викликали коливання рівня води до 1 м. Звичайно, і сьогодні також погодні умови непрості, сильний туман і крига, але ми змушені все ж таки спускати це судно, адже наступні замовлення вже зачекалися свого переміщення на стапельні плити. У понеділок спускати судно не прийнято, а вівторок – дуже далеко і ми згаємо багато робочого часу. А технологічний цикл будівництва суден зупиняти не можна!», – пояснив головний інженер заводу Іван Таужнянський.

Проект В5000 – несамохідні судна вантажомісткістю 5 тис. тонн, змішаного плавання, з двома трюмами та покращеними експлуатаційними якостями, зокрема гідравлічною системою приводу люкових закриттів. Новий удосконалений проект несамохідних суден шириною 17 метрів фахівці компанії створили на основі вивчення досвіду Америки і Європи. Це перше судно шириною 17 метрів збудоване на заводі для експлуатації на Дніпрі.

Більша вантажність суден дозволить оперативно доставляти більші суднові партії вантажів із перевантажувальних терміналів на Дніпрі та Південному Бузі і перевантажувального термінала в м. Миколаєві на зовнішній рейд і, як наслідок, наростити обсяги річкових перевезень та перевалки, кажуть на підприємстві.

Сьогодні на суднобудівному заводі в рамках співпраці з Європейським інвестиційним банком триває будівництво другого судна проекту В5000, що буде спущено на воду вже в квітні, а також двох багатоцільових буксирів-кантувальників проекту Т3500. Окрім цього, суднобудівним заводом у 2018 році планується будівництво чотирьох буксирів проекту POSS-115, два з яких будуть введені в експлуатацію у серпні і вересні, та плавучого крану проекту П-140. Усього на воду у 2018 році буде спущено шість замовлень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: