У «табачників» за останні роки випарувався страх і перед владою - експерт

У «табачників» за останні роки випарувався страх і перед владою - експерт

Державна фіскальна служба пред'являє компанії «Філіп Морріс Україна» податкові претензії в сумі понад 630 млн грн

Великі корпорації нав'язують свої правила гри контролюючим органам України. Таку думку висловив експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук в своєму блозі на liga.net (який з часом було видалено; на даний час опубліковано тут) щодо конфлікту між тютюновим гігантом «Філіп Морріс Україна» і Державною Фіскальною службою.

«Де ж тут вирішення спору відповідно до податкового законодавства?! Якщо мова йде просто про те, що велика корпорація просто не хоче платити податки «як всі» і всіма можливими способами намагається тиснути на державні органи», - заявляє Юрій Корольчук.

На думку експерта, Державну фіскальну службу схиляють до так званого компромісу з міжнародною корпорацією. Навіть незважаючи на те, що станом на початок жовтня 2018 року ДФС виграла всі суди, проведені додаткові судові експертизи, які показали законність донарахування податків компанії ЗАТ «Філіп Морріс Україна»: «У «табачників» за останні роки випарувався страх і перед владою, державними органами і, найсумніше, перед податківцями. І в нашій країні це проявилося у конфліктах між великими гравцями на ринку тютюну України та контролюючими органами». 

Нагадаємо, що Державна фіскальна служба пред'являє компанії «Філіп Морріс Україна» податкові претензії в сумі понад 630 млн грн. Початок спору було покладено ще в травні 2016 року, коли Головне управління ДФС в Харківській області виявило зловживання у використанні митного режиму «переробка на митній території України» компанією ЗАТ «Філіп Морріс Україна». У ДФС стверджують, що тютюнова компанія оформляла ввезення товару в митному режимі «переробка на митній території» без сплати ПДВ, мита та додаткового імпортного збору. Тому Головне управління ДФС в Харківській області донарахувало податки до сплати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: