Україна експортує до Туреччини спирт вперше за 12 років

Україна експортує до Туреччини спирт вперше за 12 років

«Укрспирт» сподівається на продовження тісної співпраці з турецькими партнерами

Державне підприємство «Укрспирт» уперше з 2006 року поставить 32 тисяч декалітрів спирту до Туреччини. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Згідно з повідомленням, спирт буде вироблено на Ковалівському підрозділі держпідприємства (Тернопільська обл.).

Контракт реалізовано в рамках плану розвитку «Укрспирт» в області відповідно до меморандуму між Тернопільською облдержадміністрацією і ДП від 2 лютого 2018 року.

«До нас приїхали десять машин-танкерів, які беруть на експорт 32 тис. дал спирту. Машини поїдуть до Одеси, звідки поромом відправляться до Туреччини. Надалі ми дуже сподіваємося на тісну співпрацю з турецькими партнерами», - зазначає керівник Ковалівського підрозділу «Укрспирту» Андрій Чорба.

«Укрспирт» перебуває в управлінні Міністерства аграрної політики та продовольства. Загальна виробнича потужність ДП - понад 30 млн дал на рік. Його роботу забезпечує 41 виробничий майданчик.

На Ковалівському МПД за добу виробляють 2 тисячі декалітрів спирту. Майже 90% спирту відправляють на експорт. Основними партнерами є Угорщина, Польща та Грузія. Крім того, підприємство забезпечує роботою місцевих жителів та жителів навколишніх сіл. Загалом на спиртзаводі працюють понад 100 осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: