Україна у березні виплатила МВФ майже $410 млн

Україна у березні виплатила МВФ майже $410 млн

Загалом у березні держава виплатила на обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті $1,124 мільярда

У березні Україна виплатила 409,3 мільйона доларів за кредити, надані Міжнародним валютним фондом.

Про це повідомляє Національний банк України.

Оскільки кошти МВФ надходили до міжнародних золотовалютних резервів, то виплати також здійснювалися з резервів, що призвело до їхнього зменшення.

Загалом у березні держава виплатила на обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті 1,124 мільярда доларів. З цієї суми 536,7 мільйона доларів склали виплати за євробондами, 409,3 мільйона доларів — виплати на користь МВФ, решта — виплати за іншими зобов’язаннями уряду.

«Ці витрати з резервів були врівноважені новими надходженнями на користь уряду. Упродовж місяця Уряд України залучив 873,2 млн доларів та 276,9 млн євро за рахунок розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), номінованих у іноземній валюті», — повідомляють у Нацбанку.

Зазначимо, що за даними Міністерства фінансів, до кінця 2020 року Україні потрібно виплатити 356,28 мільярда гривень за державними позиками. Найближчий пік виплат за держборгом буде у травні: тоді треба погасити 68,22 мільярда гривень.

Також нагадаємо, що МВФ готовий задіяти весь свій резервний фонд, щоб допомогти країнам подолати кризу

Україна в переговорах із Міжнародним валютним фондом узгодила рамку доходів і дефіциту оновлюваного держбюджету на 2020 рік і сподівається отримати від Фонду в держбюджет для фінансування дефіциту $5 млрд.

Аналітики міжнародного рейтингового агентства Fitch очікують у 2020 році падіння світового ВВП на 1,9%, водночас глибока рецесія є базовим сценарієм.

Директор-розпорядник МВФ Кристаліна Георгієва оголосила, що світ увійшов у нову рецесію.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Європа розмірковує над новим «планом Маршалла». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: