Українські оператори покращили зв’язок 4G, запустивши новий діапазон

Українські оператори покращили зв’язок 4G, запустивши новий діапазон

Мобільний зв’язок 4G став доступний в Україні і в діапазоні 1800 МГц

Велика трійка операторів Київстар, Vodafone і lifecell сьогодні вночі запустила в Україні 4G в новому діапазоні 1800 МГц і відзвітувала про перші результати роботи мережі четвертого покоління.

Оператор Vodafone Україна приступив до запуску мережі 4G в діапазоні 1,8 ГГц 1 липня в 00:01. За перші години роботи 4G в новому покритті клієнти Vodafone завантажили в два рази більше трафіку, ніж зазвичай в нічні години.

C 1-липня доступ до інтернету четвертого покоління на частоті 1,8 ГГц отримають жителі близько 50 населених пунктів в наступних областях: Київська, Дніпропетровська, Харківська, Запорізька, Одеська, Миколаївська, Полтавська, Сумська, Кіровоградська та Херсонська.

У свою чергу Київстар поки запустив 4G в діапазоні 1800 МГц тільки в Києві, щоб забезпечити «килимове» покриття на всій площі столиці. За даними компанії, згодом 4G з'явиться в багатьох містах України. Зокрема, 3 липня LTE-1800 з'явиться в Одесі, 5 липня - у Львові, а потім і в інших обласних центрах України.

1 липня 2018 року оператор lifecell також запустив 4G в діапазоні 1800 МГц в найбільшій кількості (232) населених пунктів України. До кінця року оператор планує забезпечити покриття новим поколінням зв'язку для 1500 населених пунктів, при цьому 50% населення України отримають доступ до технології 4G.

Сьогодні lifecell запустив мережу стандарту 4G в діапазоні 1800 МГц в 18 областях України. В окремих містах Донецької, Луганської, Кіровоградської, Херсонської, Чернівецької та Закарпатської областей 4G доступний в діапазоні 2600 МГц, а до кінця року запуститься і в діапазоні 1800 МГц.

Фактично в Україні почали діяти «два LTE» - першим вже з'явився FDD 2600 (Band 7), другим починає працювати FDD 1800 (Band 3). Бажано, щоб смартфон підтримував обидві частоти - тоді 4G буде працювати скрізь, де є покриття (в Україні). Один діапазон відрізняється від іншого в першу чергу кількістю базових станцій, які потрібно розвернути для забезпечення зв’язку – для покриття однієї і тієї ж площі зв’язком 4G у діапазоні 1800 МГц знадобиться у кілька разів менше станцій у порівнянні із 2600 МГц.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: