Український експорт овочів зріс на 104%

Український експорт овочів зріс на 104%

Основні види овочів, котрі експортуються з України, — це горох, помідори, огірки, картопля, цибуля

За підсумками 9 місяців 2017 року зростання обсягу експорту овочів з України склало 104% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року і сягнуло $43,7 млн. Про це повідомив віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Денис Красніков в ході 14-ї міжнародної конференції, яка відбулася в Києві, пише AgroPolit.com

За словами Краснікова, розширення експорту за рахунок овочів — важливий крок на шляху розвитку експортного потенціалу. Але українським городникам слід пам'ятати, що збільшення доходів від експорту можливо за рахунок поставок не лише овочів, а й продуктів їхньої переробки.

«Наприклад, овочевих рагу, маринованих овочів у вигляді консервів тощо. Водночас доходи зростуть щонайменше на третину», — пояснив віце-президент УСПП.

За даними Центру, основні види овочів, котрі експортуються з України, — це горох (частка в експорті 48%), помідори свіжі або охолоджені (22,8%), огірки корнішони свіжі або охолоджені (7,2%), картопля (6,2 %), цибуля (5,3%). Найбільша динаміка приросту за 9 місяців 2017 р. спостерігалася щодо гороху, який практично не поставлявся на зовнішні ринки в 2016 р. Також істотно зросли поставки картоплі — 113% і огірків — 53%. Однією з перспективних нішевих культур для експорту є часник, обсяг поставок якого за кордон зріс у 2017 році на 48%.

Ключовими партнерами України з експорту овочів протягом 9 місяців 2017 року виступають Індія (35,7%), Білорусь (34,2%), Туреччина (12,3%), Польща (8,6%).

Серед конкретних позицій в основні країни експорту фруктів найбільшу частку посідають: до Індії — горох (100%); до Білорусі — помідори (55%) і картопля (17%); до Туреччини — горох (100%); до Польщі — огірки (43%) та помідори (38%).

Нагадаємо, український експорт меду виріс на 57% за 7 місяців в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: