Українську соняшникову олію найбільше купують в Індії та Китаї

Українську соняшникову олію найбільше купують в Індії та Китаї

У 2017 році Китай та Індія закупили 44% обсягу експорту української соняшникової олії

Минулий рік став рекордним для України щодо експорту соняшникової олії. Основними споживачами тут є Китай та Індія. Про це повідомив на брифінгу керівник Адміністрації морських портів України Райвіс Вецкаганс, передає «УНН».

«У структурі вантажообігу у морських портах відзначається приріст по рослинних оліях, який склав за підсумками року близько 18,7%. 2017 рік став рекордним для України щодо експорту соняшникової олії. Основними споживачами тут є Китай та Індія, які закупили 30% та 14% обсягу експорту продукції відповідно», — зауважив він.

Нагадаємо, у квітні-травні цього року в Україні очікується введення в експлуатацію трьох олійноекстракційних заводів з переробки насіння соняшнику - компанією «Ніжинський ЖК» потужністю 1200 т/добу, ГК «Агроліга» - 500 т/добу і Сумським заводом продтоварів - 500 т/добу.

Відзначається, що базові потужності по переробці олійної станом на 21 березня 2018 рік оцінюються ІА «АПК-Інформ» на рівні 18,1 млн. тонн в рік. При цьому з урахуванням запуску нових заводів в найближчі 2 місяці потужності з переробки соняшнику в Україні можуть збільшитися на 280 тис. тонн - до 18,4 млн. тонн в рік (+ 2%).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: