«Укрпошта» відправила продукцію малого та середнього бізнесу до США пасажирським літаком

«Укрпошта» відправила продукцію малого та середнього бізнесу до США пасажирським літаком
У планах компанії зробити рейси до Нью-Йорка пасажирськими літаками МАУ регулярними

Вантаж на $1,5 млн буде доставлений вже сьогодні

АТ «Укрпошта» відправило в Нью-Йорк понад 30 тис. посилок із Міжнародного аеропорту «Бориспіль» (Київська обл.) пасажирським літаком авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» («МАУ»).

Як повідомила пресслужба національного поштового оператора з посиланням на гендиректора компанії Ігоря Смілянського у четвер, на борту - продукція українського малого та середнього бізнесу на експорт, що буде доставлена поштою США (USPS) вже сьогодні. Загальна вартість вантажу або проданих товарів - майже $1,5 млн.

«Ми розуміємо, що тимчасові карантинні заходи та заборона регулярного авіасполучення може неабияк вдарити по бізнесу десятків тисяч підприємців, продукцію яких ми доставляємо. А це тисячі робочих місць і благополуччя тисяч сімей. Зокрема, лише на цьому рейсі - відправлення товарів від приблизно 5 тис. українських підприємців», - наводить слова Смілянського пресслужба «Укрпошти».

В «Укрпошті» зазначають, що на рейс завантажено посилки та дрібні пакети, а також EMS (Express Mail Service), який у США матиме пріоритетне митне оформлення та доставку на адресу одержувача. Всі відправлення пройшли оформлення на українській митниці у період із 14 до 21 квітня.

У планах компанії зробити рейси до Нью-Йорка регулярними, що забезпечить стабільні терміни доставки для українських підприємців.

Як уточнив поштовий оператор, з початку оголошення заборони на здійснення регулярного авіаційного сполучення для доставки пошти використовуються чартерні рейси компаній «Елерон» і AirBaltic, а також вантажні літаки Turkish Airlines із перевантаженням в Стамбулі, Ризі та Франкфурті. Тому терміни транзиту між митницями України та країнами призначення можуть коливатися від двох днів до трьох тижнів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: