«Укрзалізниця» планує протягом цього року кілька разів підвищувати тарифи

«Укрзалізниця» планує протягом цього року кілька разів підвищувати тарифи
Вартість квитків для пасажирів в «Укрзалізниці» планують підвищувати двічі: у квітні та у жовтні загалом на 24%

У 2019 році «Укрзалізниця» планує отримати понад 109 млрд. гривень чистого доходу

У 2019 році «Укрзалізниця» має намір кілька разів підвищити тарифи на пасажирські перевезення, а також на перевезення вантажів. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна «Залізничні плани: як «Укрзалізниця» планує підвищити ціни на перевезення в 2019 році».

Згідно з проектом фінансового плану компанії, у 2019 році «Укрзалізниця» планує отримати понад 109 млрд. гривень чистого доходу. Це майже на третину більше, ніж у 2018 році.

Від перевезення пасажирів «Укрзалізниця» планує отримати близько 10,3 млрд. гривень. Вартість квитків зросте з 1 квітня на 12%, і з жовтня - на 12%. Крім того, компанія планує і додаткове підвищення тарифів на пасажирські перевезення - на 13-21% - залежно від категорії поїзда і типу вагона.

І понад 89 млрд. гривень «Укрзалізниця» планує заробити за рахунок перевезення вантажів, зокрема, за рахунок подорожчання вартості послуги. Тарифи на перевезення вантажів у 2019 році компанія планує підвищувати чотири рази. Зокрема, з 1 лютого на 16,6%, з 1 квітня - на 2,5%, з 1 липня - на 5% і з 1 жовтня - на 7,5%.

«Але всі ці плани мають бути погоджені Міністерством інфраструктури», - зазначається в матеріалі.

Нагадаємо, ціни на квитки в пасажирських поїздах в Україні з 1 жовтня 2018 року зросли на 12%.

Як повідомлялося, у травні 2018 року набув чинності наказ Міністерства інфраструктури України про підвищення на 12% тарифів на залізничні пасажирські перевезення «Укрзалізниці».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: