В офісі Регіональної газової компанії Фірташа йдуть обшуки

В офісі Регіональної газової компанії Фірташа йдуть обшуки
Обшук в офісі Регіональної газової компанії

Правоохоронці вилучають сервери компанії

У середу, 25 липня, в рамках розслідування корупції в групі «Нафтогаз» правоохоронці прийшли з обшуком до офісу Регіональної газової компанії. Кримінальна справа проти посадових осіб групи «Нафтогаз» пов’язана з закупкою програмного забезпечення для запровадження добового балансування, про це повідомляється в прес-релізі Регіональної газової компанії.

Зазначається, що РГК використовує програмне забезпечення власної розробки і не має жодного відношення до компанії IP Systems та можливої корупції в групі «Нафтогаз», пов'язаної з закуівлями програмного продукту цієї компанії.

У компанії вважають обшуки проявами тиску «Нафтогазу України» на РГК з метою саботування добового балансування ринку газу.

Повідомляється, що правоохоронці руйнують та вилучають сервери компанії, на яких містяться програмні продукти для добового балансування газорозподільних мереж та багатьох інших продуктів для клієнтів газорозподільних підприємств. «Внаслідок дій правоохоронців буде заблокована робота програмного забезпечення, яке створене фахівцями компанії і було представлене Секретаріату Енергетичного співтовариства, Світовому банку та НКРЕКП», - заявляють у РГК.

Компанія звертається до Єврокомісії, Європейського енергетичного співтовариства, Світового банку, посольств США та Великобританії з проханням «втрутитись в ситуацію і вплинути на посадових осіб «Нафтогазу України» та припинити застосування бандитських методів і використання силових структур у боротьбі проти реформування ринку газу».

Регіональна газова компанія - сервісна компанія, що надає послуги з фінансового, юридичного, технологічного консалтингу. Клієнтами компанії є постачальники газу в 16 регіонах країни, а також 19 газорозподільних компаній, на обслуговуванні яких перебуває понад 200 тис. км газопроводів і 8 млн побутових споживачів газу.
Регіональна газова компанія належить олігарху Дмитру Фірташу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: