Відзавтра мешканцям міст на лінії фронту безкоштовно роздаватимуть продукти

Відзавтра мешканцям міст на лінії фронту безкоштовно роздаватимуть продукти
Найнеобхідніші продукти харчування роздаватимуть людям, що опинилися в зоні бойових дій

Уряд буде напряму закуповувати соціальні продукти в українських виробників

Уряд України, аби підтримати український бізнес і вирішити питання продовольчої кризи через війну, вирішив напряму закуповувати в українських виробників ключові соціальні продукти. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму зверненні до українців.

«Ці продукти будуть безкоштовно від завтра роздаватись людям в тих містах, які вже опинилися в оточенні або знаходяться на лінії бойових дій», - повідомив він.

Шмигаль пояснив, як це буде відбуватися.

«Ми сформували перелік ключових соціальних продуктів: від круп та зерна до консервів та олії. Міністерство розвитку громад та територій у щоденному режимі формує перелік міст, куди цю продукцію треба доставити. Військові місцеві адміністрації подаватимуть заявки, скільки потрібно продуктів для кожного з таких міст. «Укрзалізниця» закуповує продукти та у співпраці з Гуманітарним штабом розвозить їх по регіонах. Щодо доставки в тимчасово окуповані населені пункти, то будемо залучати міжнародні гуманітарні організації», - розповів прем’єр.

Він підкреслив, що роздача відповідних продуктів буде відбуватися безкоштовно для людей.

«Уряд вже виділив «Укрзалізниці» 18 млрд грн на реалізацію цього та інших завдань. Ми нікого не залишимо сам на сам із бідою. Відповідна програма також стимулюватиме розвиток власного українського виробництва харчових продуктів, а харчова промисловість зараз стає одним із ключових секторів економіки», - зазначив Шмигаль.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: