Вінничани за два місяці «назбирали» боргів за газ на 171 млн грн

Вінничани за два місяці «назбирали» боргів за газ на 171 млн грн

Заборгованість населення перед «Вінницягаз Збут» зросла на 66%

За два останніх місяці заборгованість жителів Вінниччини перед ТОВ «Вінницягаз Збут» за спожите блакитне паливо зросла майже на 171 млн грн.

48,5% боргів, або 126 млн грн припадає на обласний центр. Решту відносно рівномірно боргує населення у районах Вінниччини.

Такий ріст заборгованості пов’язаний з початком опалювального сезону та відповідно різким збільшенням обсягів споживання газу. Ситуацію ускладнює запізніле призначенням субсидій населенню. В очікуванні державної допомоги споживачі газу не сплачують за використані кубометри.

«Через високий рівень заборгованості побутових споживачів ТОВ «Вінницягаз Збут», як постачальник газу для населення зі спеціальними обов’язками, не може вчасно розрахуватися за поставлений газ з НАК «Нафтогаз України». Компанія не має інших джерел фінансування для закупівлі газу у оптового постачальника», - пояснює директор ТОВ «Вінницягаз Збут» Василь Сопільник.

З початку опалювального періоду підприємством надіслано неплатникам 29 тис. попереджень про припинення подачі газу у випадку непогашення заборгованості.

Крім того, споживачам постійно нагадують, що при наявності простроченої понад два місяці заборгованості за спожитий природний газ чи простроченої обов’язкової частки платежу призупиняється виплата субсидії.   

Для недопущення таких наслідків, та ще й серед зими, ТОВ «Вінницягаз Збут» пропонує споживачам здійснити реструктуризацію заборгованості з укладенням відповідної угоди про погашення боргу частинами. По можливості радимо також звертатися до відділів субсидій про призначення державної допомоги на оплату комунальних послуг, зокрема послуги газопостачання.

У крайніх випадках компанія вимушена стягувати борги в судовому порядку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: