Все більше німецьких пенсіонерів живуть за межами Німеччини

Все більше німецьких пенсіонерів живуть за межами Німеччини

Найчастіше літні німці вибирають Швейцарію, Австрію чи США

У 2017 році за межами ФРН проживали майже 237 тисяч пенсіонерів. Це на 7,5 відсотка більше, ніж роком раніше

Кількість німецьких пенсіонерів, що живуть за кордоном, продовжує збільшуватися. Про це німецьке видання Welt am Sonntag пише в неділю, 13 січня, з посиланням на дані Німецького фонду пенсійного страхування (DRV). Так, у 2017 році їх кількість склала майже 237 тисяч, що приблизно на три тисячі більше, ніж роком раніше.

Більшість німецьких пенсіонерів вибирають для життя сусідні з Німеччиною країни або Північну Америку, випливає з даних DRV. Зокрема, в Швейцарії проживають на пенсії 26 197 громадян ФРН, а в Австрії та Сполучених Штатах - приблизно по 24 300 німців.

При цьому найбільш помітно зростає кількість літніх німців в державах Східної Європи, відзначає видання. В Угорщині їх кількість збільшилася на 7,5 відсотка (до 4803 чоловік), в Чехії - на 5,3 відсотка (до 2783 чоловік), а в Польщі - на 5,1 відсотка (до 6567 чоловік). Крім того, на 6 відсотків зросла кількість німців-пенсіонерів, які живуть в Таїланді - до 5415 осіб.

Вартість проживання в цих країнах суттєво нижче, ніж в самій Німеччині, підкреслює видання. При цьому в Австралії, Великобританії, Канаді та США - жити в яких значно дорожче - спостерігається зниження кількості літніх німців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: