За пошкодження телекомунікаційних мереж можна опинитись за ґратами. ВР прийняла закон

За пошкодження телекомунікаційних мереж можна опинитись за ґратами. ВР прийняла закон

ВР посилила відповідальність за пошкодження телекомунікаційних мереж

Документ підтримали 288 народних депутатів

Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект №2654 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення захисту телекомунікаційних мереж)» від 20 грудня 2019 року.

Ухвалення документа підтримали 288 народних депутатів на засіданні в середу.

Згідно з новим законом, якщо дії зловмисників призвели до припинення телекомуслуг, то за перше порушення передбачається штраф від 17 тис. грн до 51 тис. грн, громадські роботи на термін до 120 годин або обмеження волі терміном від одного до трьох років. Про це повідомляють на сторінці Міністерства цифрової трансформації у Facebook

За повторне порушення або за попередньою змовою групою осіб, або загальнонебезпечним способом - штраф від 51 тис. грн до 170 тис. грн або позбавлення волі на термін від трьох до п'яти років.

Якщо порушення завдали майнової шкоди в значних розмірах (понад 17 тис. грн) або спричинили тяжкі наслідки (припинення надання телекомуслуг на критично важливі об'єкти інфраструктури) - штраф від 255 тис. грн до 425 тис. грн або позбавлення волі на термін від шести до восьми років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: