ЗМІ: Україна безповоротно втратила 2 млрд грн за «схемою» Суркіса

ЗМІ: Україна безповоротно втратила 2 млрд грн за «схемою» Суркіса
Григорій Суркіс

Суркіс у справі «Енергомережа» і «Запоріжжяобленерго» проходив свідком, хоча без нього провернути таку масштабну схему не вдалося б

Скандальна «Енергомережа», якою керував ставленик братів-олігархів Дмитро Крючков, почала процедуру ліквідації.

Близько 2 млрд гривень втратила Україна на схемі «Енергомережі», яка перекуповувала у обленерго право запитання боргів за суми, набагато менші фактичного боргу. Станом на травень проти компанії розпочато процедуру ліквідації, пишуть «Контракти.UA».

Виконавець схеми - Дмитро Крючков - колишній депутат від БЮТ і протеже олігарха Григорія Суркіса - втік з країни, коли його оголосили в розшук НАБУ, а потім і Інтерпол. На цей момент Крючков затриманий в Німеччині. За інформацією «Коментарів», вирішується питання про його екстрадицію в Україну.

Суркіси у справі «Енергомережа» і «Запоріжжяобленерго» проходили свідками, хоча насправді провернути таку масштабну схему без могутніх покровителів Крючкову не вдалося б.

Нагадаємо, рахунки компанії «Енергомережа» були заарештовані в березні 2016 року, в 2018-му компанія була визнана банкрутом і почалася процедура її ліквідації: відповідно, тепер повернути гроші державі не вдасться.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: