Зниження портових зборів підвищить конкурентоспроможність вітчизняних портів - Гройсман

Зниження портових зборів підвищить конкурентоспроможність вітчизняних портів - Гройсман

Зниження портових зборів у 2018 році дозволило збільшити вантажообіг українських портів на 21% - до 160 млн. т у 2019 році

Зниження портових зборів підвищить конкурентоздатність українських портів в Чорноморському регіоні. Про це заявив експрем’єр-міністр Володимир Гройсман в ефірі телеканалу «Україна 24».

«У 2018 році наш уряд ініціював зниження на 20% портових зборів, щоб ми могли конкурувати в Чорноморському басейні нашими портами. Але цього було недостатньо, треба було робити подальші кроки. Але я бачу, що зараз вони не відбуваються», - сказав Гройсман.

Зниження портових зборів у 2018 році дозволило збільшити вантажообіг українських портів на 21% - до 160 млн. т у 2019 році. За умови подальшого зниження портових зборів на 20%, у 2021-2025 роках збільшуватиметься й вийде на рівень 190 млн. т на рік.

Нагадаємо, раніше виконавчий директор Української асоціації виробників феросплавів та іншої електрометалургійної продукції Сергій Кудрявцев заявляв, що портові збори в українських портах є найвищими серед країн Чорноморського регіону і вони економічно не обгрунтовані, їх потрібно знижувати.

Народний депутат України Муса Магомедов стверджував, що портові збори в українських портах у 2,5 рази вище середньосвітового рівня.

Водночас  голова Федерації металургів Сергій Біленький зазначав, що зниження портових зборів стало б кроком уряду назустріч промисловості, наголошуючи, що це допоможе українським експортерам втримати свої позиції на світових ринках в умовах кризи.

На думку фахівців Світового банку потенціал зниження портових зборів становить 20%.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: