Безробіття на Київщині: у Тетіївському районі на одну вакансію 64 особи

Безробіття на Київщині: у Тетіївському районі на одну вакансію 64 особи

Рівень зареєстрованого безробіття в цілому по області впродовж лютого не змінився

У Київській області кількість зареєстрованих безробітних на кінець лютого 2018 року становила 14,7 тис. осіб. Із загальної кількості безробітних жінки складали 53,8%, молодь у віці до 35 років – 35,6%. Допомогу по безробіттю отримували 86,1% осіб, які мали статус безробітного. Про це повідомляє Головне управління статистики у Київській області.

Зазначається, що рівень зареєстрованого безробіття в цілому по області впродовж лютого не змінився і на кінець місяця становив 1,4% населення працездатного віку. Показник мешканців сільської місцевості перевищив рівень зареєстрованого безробіття мешканців міської місцевості та складав 1,7% проти 1,2%.

Серед зареєстрованих безробітних, які шукали роботу через Державну службу зайнятості, 44,5% раніше займали посади службовців, 43,5% – робітників, 12,0% становили особи без професії або такі, що займали місця, які не потребують спеціальної підготовки.

За повідомленнями підприємств, установ та організацій кількість вільних робочих місць і вакантних посад на кінець лютого становила 4,8 тис., що на 14,4% більше, ніж у січні 2018 р. та у 1,3 раза більше, ніж у лютому 2017 р.

Найбільша кількість вільних робочих місць спостерігалася у Білоцерківському районі – 746 посад, найменша в Тетіївському районі – 15 посад.

Навантаження зареєстрованих безробітних у Державній службі зайнятості на одне вільне робоче місце (вакансію) загалом по області у лютому не змінилось та становило 3 особи. За районами значення цього показника коливалося від 0,4 осіб у Вишгородському районі до 64 осіб – у Тетіївському районі.

За професійними групами найбільший попит на робочу силу спостерігався на кваліфікованих робітників з інструментами (21,8% від кількості вакансій на кінець лютого 2018 р.). Найменшим був попит на кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства (2,7%).

За сприяння Державної служби зайнятості у лютому 2018 р. працевлаштовано 603 особи, які мали статус безробітного, або 3,7% від їх загальної кількості. Серед працевлаштованих осіб 53,9% складали жінки, 42,0% – молодь у віці до 35 років.

Як повідомлялося, загалом по Україні у лютому поточного року офіційний рівень безробіття зріс на 0,1% - до 1,5%. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: