«Бориспіль» може у кінці липня відкрити багаторівневий паркінг

«Бориспіль» може у кінці липня відкрити багаторівневий паркінг
Перша черга паркінгу розрахована на 1 тис. місць

Будівництво багаторівневого паркінгу для «Борисполя» почали ще в 2011 році

Міжнародний аеропорт «Бориспіль» розраховує на запуск багаторівневого паркінгу в кінці липня 2018 року. Про це повідомив комерційний директор підприємства Георгій Зубко.

«Роботи ведуться прискореними темпами. Ми можемо констатувати близько 70% готовності, і, я думаю, що в тестовому режимі ми запустимо його (паркінг. - Ред.) в кінці липня. Якийсь час буде необхідно для пусконалагоджувальних робіт, але будівельні роботи ми закінчимо», - сказав він під час інспектування будівництва паркінгу.

Нагадаємо, будівництво багаторівневого паркінгу для «Борисполя» почали ще в 2011 році. А в 2015 році аеропорт вже розірвав через суд договір з першим підрядником будівництва паркінгу - ВАТ «Будівельне управління №813». Компанію звинуватили в неякісному виконанні будівельних робіт. Державний аеропорт відсудив у генерального підрядника борг і пеню на загальну суму майже 95 млн грн.

За словами заступника гендиректора аеропорту Павла Рябікіна, експертиза виявила «велику кількість халтури, непроварки основних швів, неправильне кріплення».

У червні 2017 року «Бориспіль» визначив нового генпідрядника будівництва паркінгу - за підсумками трьох раундів аукціон виграло ТОВ «НАН» (Харків). Як повідомила тоді прес-служба аеропорту, ця компанія відома реалізацією великих інфраструктурних проектів Південно-Західної залізниці.

Компанія-переможець запропонувала добудувати багаторівневий паркінг біля аеропорту за 439 млн грн, при стартовій ціні в 440,5 млн грн і кроком аукціону в 100 тис. грн.

Також «НАН» зобов'язалося побудувати паркінг всього за рік з моменту підписання договору. Решта претендентів пропонували побудувати все за 17 місяців. Таким чином, до червня 2018 року «НАН» повинно було побудувати першу чергу паркінгу на 1 тис. місць. Другу чергу повинні були добудувати до кінця 2018 року.

При цьому Кабінет міністрів України в липні 2017 року збільшив кошторисну вартість будівництва паркінгу біля терміналу D на 172,5 млн грн - до 690,6 млн грн.

У березні 2018 року Рябікін заявив, що підрядник зриває терміни будівництва, і попередив, що аеропорт може розірвати контракт. За словами комерційного директора Зубка, аеропорт спільно з «НАН» розробив графік будівництва і перша черга паркінгу почне роботу влітку 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: