Депутати Київради мають намір відстрочити примусове створення ОСББ

Депутати Київради мають намір відстрочити примусове створення ОСББ

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київради.

Депутати хочуть відстрочити введення закону, згідно з яким в багатоквартирних будинках, де не створено ОСББ і не визначено форму правління будинком, керуючий буде призначатися примусово.

«Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу депутати підтримали проект рішення» Про звернення Київської міської ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України про відстрочення введення в дію Закону України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, виходячи з тексту закону, після 1 липня 2016 року в багатоповерхівках без ОСББ, керуючий буде призначений примусово на конкурсній основі виконавчим органом місцевої ради. За словами депутатів, дана форма вельми спірна.

«Сьогодні відсутній затверджений порядок відбору управителя будинку, в якому були б прописані чіткі критерії і вимоги до людини, який має право претендувати на посаду керуючого будинку. Також не відомо, що саме має входити у вартість послуг утримання будинку і, власне, на якій підставі буде формувати ціна послуг», - зазначив голова профільної комісії Володимир Бондаренко.

Таким чином, депутати пропонують відстрочити введення в дію Закону України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку».

Джерело: 44.ua

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: