Державі повернуто будівлю «Банку крові» у Києві

Державі повернуто будівлю «Банку крові» у Києві

Будівлю вартістю понад 65 млн гривень витребувано у державну власність

Рішенням суду поновлено майнові права держави на нежилу будівлю загальною площею понад 700 кв. м та вартістю понад 65 млн гривень на вул. Бульварно-Кудрявській,27 у Шевченківському районі Києва, яка на правах користування перебуває у розпорядженні ЗАТ «Банк крові». Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Вказана будівля знаходиться у віданні Національної академії медичних наук України та перебуває на балансі Державної установи «Інститут травматології та ортопедії Національної академії медичних наук України».

Утім у 2016 році право власності на даний об’єкт нерухомості на підставі підробленого договору купівлі-продажу було зареєстровано за фізичною особою та внесено в статутний фонд приватного товариства.

Враховуючи, що майно вибуло з власності держави в обхід встановленої законодавством процедури, Київською місцевою прокуратурою №10 вжито заходів реагування шляхом подання позову до Господарського суду м. Києва.

На сьогодні, рішенням суду в повному обсязі підтримано позицію прокуратури та спірне майно витребувано у державну власність.

Разом з тим повідомляємо, що досудове розслідування за фактом незаконного вибуття вказаної будівлі у приватну власність (ч. 4 ст. 190 КК України, ч.ч.1, 3 ст. 358 КК України) триває. Вживаються заходи для встановлення осіб, причетних до незаконного відчуження державного майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: