Доходи бюджету Києва за півроку становлять майже 30 млрд грн

Доходи бюджету Києва за півроку становлять майже 30 млрд грн

Видаткова частина столичного бюджету за перше півріччя становить 23,3 млрд грн

На засіданні постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати заслухали інформацію про стан виконання столичного бюджету. 

Відтак, виконання бюджету Києва за І півріччя 2018 року становить 23,3 мільярди гривень. По загальному фонду – 17,6 мільярдів, по спеціальному – 5,7 мільярдів гривень. Про це повідомляє прес-служба Київради.

Обсяг видатків загального фонду бюджету міста Києва, порівняно з відповідним показником минулого року, збільшився на 3,8 мільярда гривень. Виконання річного плану, затвердженого Київською міською радою, становить 42,3%. Щодо спецфонду – тут виконання становить 30,8%.

«Загалом, планові видатки бюджету міста затверджено у сумі трохи більше 55 мільярдів гривень. Більшість коштів традиційно спрямовується на соціально-культурну сферу. Маю на увазі освіту, охорону здоров'я, соціальний захист і соціальне забезпечення, культуру та мистецтво, спорт. У першому півріччі цього року сукупна частка цих видатків у структурі видатків бюджету складала 73,6%. А це на майже на 5 мільярдів гривень більше рівня попереднього року», – зазначив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков. 

А от щодо виконання дохідної частини бюджету за перше півріччя – вона становить 28,9 мільярдів гривень. А це 99% до плану січня-червня. 

Основним джерелом наповнення загального фонду бюджету міста за цей період є податок та збір на доходи фізичних осіб, питома вага якого склала 49% до обсягу доходів загального фонду головного кошторису. І це без урахування субвенцій і дотацій з державного бюджету. На другому місці – місцеві податки і збори. Далі – земельний податок та орендна плата за землю. Надходження плати за землю складають 14% обсягу загального фонду бюджету.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: