Два пацієнти з COVID-19 в Олександрівській лікарні у дуже важкому стані

Два пацієнти з COVID-19 в Олександрівській лікарні у дуже важкому стані
Хворому проводиться діаліз
Фото: Людмила Антоненко, Facebook

До порятунку важких хворих долучені інфекціоністи, анестезіологи, реаніматологи, лаборанти

Наразі в Олександрівській два пацієнти з COVID-19 перебувають у вкрай важкому стані на ЕКМО (Екстракорпоральна мембранна оксигенація - методика підтримки діяльності серця та легень у пацієнтів, в яких функція серця та легень порушена досить тривалий час).

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook головний лікар Олександрівської клінічної лікарні Києва Людмила Антоненко.

«Обидва пацієнта на ЕКМО вкрай важкі. Одному з них саме зараз проводиться діаліз. Два місяці тому ми боролися за життя хворого, у якого були аналогічні ускладнення на фоні діагностованого грипу А. Він вижив та одужав. І це дає нам всім надію!» - написала вона.

До порятунку важких хворих долучені інфекціоністи, анестезіологи, реаніматологи, лаборанти, без яких неможливо ні діагностувати, ані правильно лікувати жодне захворювання.

«На сьогодні в Олександрівській клінічній лікарні Києва в інфекційних відділеннях всього перебуває 60 хворих, підтверджених COVID-19 - 39, з підозрою - 21, з пневмонією – 37», - повідомила Антоненко.

Нагадаємо, станом на ранок 30 березня, у Києві було підтверджено 102 випадки COVID-19.

Станом на вечір понеділка, 30 березня, в Україні зафіксовано 548 випадків коронавірусної хвороби Covid-19. 

Усього в Україні зафіксовано 13 летальних випадків від Covid-19. Загалом вісім людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: