Екоактивісти влаштували під вікнами Насалика театралізоване дійство

Екоактивісти влаштували під вікнами Насалика театралізоване дійство
Акція протесту проти будівництва дамб
Фото: Інформатор

У Києві екоактивісти протестували проти будівництва дамб

У середу, 14 березня, біля Міністерства енергетики та вугільної промисловості відбулася акція протесту. Близько 10 людей з плакатами в руках виступали проти забудови Канівської ГЕС.

Ініціювали акцію представники Національного екологічного центру України. Захід приурочили до Всесвітнього дня боротьби з дамбами. Про це повідомляє Інформатор.

Екоактивісти приїхали до Києва з Миколаївщини. До них приєдналися і жителі столиці.

У 2016 році Кабмін затвердив «Програму розвитку гідроенергетики України». Цей документ, за словами учасників акції, не проходив екологічну експертизу і не узгоджувався з експертами і громадськістю. Зараз мітингувальники вимагають незалежної міжнародної експертизи доцільності будівництва Канівської ГЕС.

У 2017 році члени Національного екологічного центру подали в суд на Кабмін через незаконність прийняття «Програми розвитку гідроенергетики України». Справа зараз розглядається. Також активісти направили лист міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику, але поки ніякої відповіді не отримали.

«В Україні питання дамб дуже актуальне. Адже у нас їх «хоч греблю гати». Але від них більше шкоди, ніж користі. Дамби забруднюють екологію і знищують річки. У Європі вже давно відмовилися від їх використання», - зазначив учасник мітингу Микола.

Під час акції екоактивісти влаштували символічне театралізоване дійство, публічно присоромивши людей в чорних накидках із зображенням обличь міністрів.

Як повідомлялося, у вівторок, 13 березня, біля офісу енергетичного холдингу ДТЕК у Києві екоактивісти намагалися гаслами та плакатами привернути увагу керівництва підприємства і влади до проблем забруднення навколишнього середовища в Дніпрі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: