Екс-начальник управління земресурсів в Обухівському районі може «сісти» на 5 років

Екс-начальник управління земресурсів в Обухівському районі може «сісти» на 5 років

Чиновник підозрюється в незаконному відчуженні ділянки вартістю 54 млн грн

Прокуратура Київської області відстоює позицію щодо притягнення до кримінальної відповідальності колишнього начальника управління земельних ресурсів у Обухівському районі, службова недбалість якого призвела до незаконної передачі у приватну власність земельної ділянки площею понад 16 га та вартістю понад 54 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

«Установлено, що перебуваючи на посаді начальника управління земельних ресурсів у Обухівському районі, службовець, в порушення вимог чинного законодавства, за відсутності затвердженого проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею понад 16 га одному з садових товариств, шляхом візування погодив розпорядження Обухівської районної державної адміністрації, на підставі яких видано державні акти на право власності на земельну ділянку 134-м громадянам, які перебували в громадській організації садового товариства», - йдеться в повідомленні.

Втім, з’ясовано, що вказана земельна ділянка перебувала у власності територіальної громади м. Обухів, а її розпорядником, відповідно до вимог земельного законодавства, є Обухівська міська рада.

При цьому, Обухівська районна державна адміністрація повноважень щодо відчуження вказаної земельної ділянки не мала.

Таким чином, внаслідок службової недбалості з власності територіальної громади міста Обухів незаконно вибула земельна ділянка площею понад 16 га та вартістю понад 54 млн грн.

Бориспільською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно колишнього начальника управління земельних ресурсів у Обухівському районі за ч. 2 ст. 367 (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Обвинуваченому загрожує позбавлення волі строком до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: