Картка киянина стане єдиним проїзним документом для пільговиків

Картка киянина стане єдиним проїзним документом для пільговиків
У транспорті встановлено валідатори, за допомогою яких здійснюється облік пільгових категорій громадян

Столична влада наполегливо рекомендує киянам-пільговикам отримати та користуватися муніципальною карткою «Картка киянина».

У столиці запроваджується єдина система обліку пільговиків у міському громадському транспорті за допомогою муніципальної картки «Картки киянина». Таким чином, кожна пільгова поїздка буде зафіксована, що дасть змогу підвищити якість контролю за цільовим використанням бюджетних коштів та точності прогнозу пасажиропотоків. Про це повідомив директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов, інформує прес-служба КМДА.

«Київ наразі є єдиним містом в Україні, яке передбачає у своєму бюджеті кошти на відшкодування пільгового проїзду. Сьогодні муніципальна картка «Картка киянина» є єдиним механізмом, що дає можливість фактично зафіксувати, скільки пасажирів скористалися пільгою на проїзд. Таким чином, на підставі цих даних перевізники зможуть отримувати з міського бюджету повну компенсацію за перевезення пільговиків», – зазначив Крикунов.

На сьогодні у наземному громадському транспорті встановлено валідатори, за допомогою яких здійснюється облік пільгових категорій громадян, що користуються цим видом транспорту. У разі наявності пільги, під час валідації кошти не знімаються. Картка виключно реєструється у системі для коректного обліку пасажиропотоку та компенсації витрат на перевезення підприємствам-перевізникам. Тож Київська міська державна адміністрація наполегливо рекомендує киянам-пільговикам отримати та користуватися муніципальною карткою «Картка киянина».

Нагадаємо, що отримати картку киянина пільговики можуть у будь-якому відділенні «Ощадбанку» міста Києва. Для цього потрібно мати при собі паспорт, ідентифікаційний код та документ, що підтверджує пільговий статус. Після цього необхідно активувати соціальний транспортний додаток в Управлінні праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації або в Департаменті соціальної політики.

Для пільговиків отримання муніципальної картки «Картка киянина» є безкоштовним.

Читайте також матеріали «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: