«Зайці» у транспорті поповнили столичний бюджет на 4 млн грн

«Зайці» у транспорті поповнили столичний бюджет на 4 млн грн
За рік контролери зловили 30,5 тис. пасажирів без квитків

Порівняно із попереднім роком у 2018-му зменшилася кількість безбілетних пасажирів

У 2018 році контролери виявили в громадському транспорті Києва більше 35 тис. «зайців», які поповнили міський бюджет на 4 млн грн.

Про це в коментарі 44.ua повідомив в.о. директора по транспорту КП «Київпастранс» Сергій Литвинов.

«У 2018 році чисельність оштрафованих за безквитковий проїзд в комунальному транспорті склала 30,5 тис. осіб. Загальна сума штрафів - понад 4 млн грн. У 2017 році при 42,6 тис. виявлених безбілетників сума штрафів становила лише 290 тис. грн», - розповіли в «Київпастрансі».

Зазначається, що зменшення кількості «зайців», які не оплачують проїзд в наземному транспорті, пов'язане зі збільшенням вартості штрафу за безквитковий проїзд. За словами Литвинова, підприємство продовжує проводити непередбачені перевірки на маршрутах, зокрема, з правоохоронцями.

«Це пов'язано з тим, що співробітники поліції мають повноваження встановлювати особу порушника, вилучати документи, які дають право пільгового проїзду або мають ознаки підробки, вживати заходів до порушника громадського порядку. Такі перевірки навчають пасажирів виконувати правила, вчасно платити за надані транспортні послуги», - додав чиновник.

Як повідомлялося, із метою раціонального та більш ефективного використання бюджетних коштів у столиці впроваджують реєстрацію поїздок у наземному громадському транспорті пільгових категорій громадян за допомогою картки киянина.

Читайте також матеріали «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: