Київ і «Нафтогаз» підписали мирову угоду

Київ і «Нафтогаз» підписали мирову угоду

«Київтеплоенерго» визнає правонаступництво за борговими зобов'язаннями «Київенерго» перед «Нафтогазом» в розмірі майже 2,4 млрд грн

НАК «Нафтогаз України», КП «Київтеплоенерго» і ПАТ «Київенерго» підписали мирову угоду, яка дозволить відновити постачання теплової енергії споживачам столиці. Про це повідомила прес-служба НАК.

Згідно з документом, «Київтеплоенерго» підтверджує визнання правонаступництва за борговими зобов'язаннями «Київенерго» перед «Нафтогазом» в розмірі майже 2,4 млрд грн. При цьому питання стягнення додаткових нарахувань підлягає вирішенню в судовому порядку в рамках окремих суднових суперечок.

За даними НАК, 10 жовтня Господарський суд міста Києва повинен затвердити підписану мирову угоду. Це дозволить «Нафтогазу» і «Київтеплоенерго» в термін до п'яти робочих днів укласти договори на поставку газу для виробництва теплової енергії на умовах, передбачених урядовою постановою про спецзобов’язання.

«Ми вітаємо конструктивні зміни в питанні забезпечення гарячого водопостачання та опалення для киян на умовах, передбачених законодавством. Після затвердження судом мирової угоди ми готові в будь-який час підписати з «Київтеплоенерго» договору про постачання газу на умовах, передбачених урядовою постановою про покладання спеціальних зобов'язань, і сподіваємося, що «Київтеплоенерго» зможе виконати необхідні умови для отримання номінацій», - зазначив перший заступник голови «Нафтогазу» Сергій Перелома.

Як повідомлялося, Мінфін та Держказначейство повністю перерахували 729,56 млн гривень для погашення різниці в тарифах, щоб відновити у Києві безперебійне постачання теплової енергії. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: