Київ створить єдину інформаційну базу потенційно хворих на коронавірус

Київ створить єдину інформаційну базу потенційно хворих на коронавірус

Влада створює моніторингову групу, що працюватиме над створенням бази

Столична влада створює моніторингову групу, що працюватиме над збором інформації про потенційно хворих та осіб, які контактували з інфікованими на COVID-19. Дані збиратимуть від сімейних лікарів, «Київського лабораторного центру МОЗ України», Державної прикордонної служби, Головного управління Нацполіції. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн-пресконференції.

«Вірус агресивний і розповсюджуються дуже швидко. І головним в його упередженні є обмеження соціальних контактів. Щоб не наражатися на ризик спілкування з носіями вірусу. Для цього сьогодні важливо впровадити дієвий механізм виявлення всіх носіїв вірусу, їх ізоляція та лікування», - сказав Кличко.

Він повідомив, що місто розробило алгоритм, який почало впроваджувати в чіткій співпраці з правоохоронними органами, медпрацівниками, мешканцями столиці.

«Перше, що треба зробити - створити єдину інформаційну базу потенційно хворих осіб та осіб, які з ними контактували. Цих людей треба негайно відправляти лікуватися або – на ізоляцію. Тому, міська влада створює моніторингову групу, що працюватиме над збором інформації від: сімейних лікарів, «Київського лабораторного центру МОЗ України», Державної прикордонної служби, Головного управління Нацполіції та інших установ», - підкреслив Кличко.

Мер закликав киян також долучатися та надавати інформацію про випадки захворювань чи людей, які контактували з потенційно хворими.

«Це непроста і велика робота. Але тільки консолідацією зусиль ми зможемо локалізувати і зупинити розповсюдження вірусу!» - наголосив мер столиці.

Як повідомлялося, станом на ранок п'ятниці, 27 березня, у Києві зареєстровані ще 8 нових випадків захворювання на коронавірус. Таким чином, кількість киян, що захворіли на COVID-19, зросла в місті до 55 осіб. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: