В історії породіллі з коронавірусом з Ірпеня з‘явилися нові подробиці

В історії породіллі з коронавірусом з Ірпеня з‘явилися нові подробиці

Породілля з Ірпеня та її дитина мали бути разом

Дитину, народжену хворою на коронавірус жінкою з Ірпеня, віддали комусь із родичів породіллі.

Як зазначила журналістка, активістка Михайлина Скорик, влада міста відзвітувала про це, як про радісний факт. А насправді за ним криється медична проблема.

«Як розповідають лікарі, зараз відсутній наказ Міністерство охорони здоров'я України щодо тактики по породіллі з коронавірусом і щодо тактики ведення спостереження за новонародженим від мами з COVID-19. Іншими словами, ніхто не знає, як правильно діяти в такому випадку. За логікою, маля мало залишатися весь час з мамою. Але інфекційна лікарня в Білій Церкві для цього не пристосована. Так само, як і пологовий не міг далі утримувати здорове немовля, якщо мама уже в іншому місці. Тож пішли найпростішим шляхом - віддали дитину родичам», - написала Скорик на своїй сторінці у Facebook.

Але, згідно з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров‘я від 18 березня 2020 року для хворих на COVID-19 жінок, породілля з Ірпеня та її дитина мали бути разом, зазначила вона.

«Мама мала право годувати немовля своїм молоком, зціджуватися або годувати новонародженого сина в інший спосіб», - уточнила Скорик.

Вона вважає, що Міністерство охорони здоров'я України має терміново видати наказ щодо тактики по породіллях, щоб надалі лікарі України діяли правильно.

Як повідомлялося, на коронавірус захворіла вагітна жінка в Ірпені. 20 березня жінці зробили експрес-тест в 4-й амбулаторії Ірпеня, він виявився негативним. Результат мазка на ПЛР-аналіз, який надійшов 24 березня, підтвердив інфікування коронавірусом. Остаточний діагноз встановлять після повторного ПЛР-аналізу.

Жінку тимчасово помістили ізольовано в пологовий у Ворзелі. Потім жінку перевезли з пологового у Ворзелі в Білу Церкву, де вона народила дитину.

Внаслідок нефахових дій з хворою на коронавірус вагітною жінкою Ірпінь змушений закрити пологовий у Ворзелі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: