Київ заполонили дорогі білборди з антикорупціонером Чумаком

Київ заполонили дорогі білборди з антикорупціонером Чумаком
Білборди у Києві

Нардеп Віктор Чумак стверджує, що замовник білбордів - не він, і за жоден він не платив

Білборди заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції Віктора Чумака буквально заполонили Київ. З плакатів нардеп розповідає про владу олігархів, яка розкрадає країну, і про те, що це веде до поразки.

Цікаво, скільки коштувала оренда рекламних щитів депутату-антикорупціонеру і чи міг він це собі дозволити, враховуючи зарплату і заощадження, опубліковані в декларації.

У компанії, на білбордах якої була розміщена реклама антикорупціонера, розповіли «Буквам», що вільних майданчиків у самому центрі зараз немає. «Можу запропонувати місце в районі Політеху. Але там білборд розташований в напрямку Окружної : тобто, людина, щоб його побачити, повинна рухатися з центру Києва на виїзд», - розповіла менеджер з роботи з клієнтами.

Незважаючи на те, що дане місце далеко від самого центру Києва, в прайсових рейтингах компанії вона віднесена до так званої зони № 1 - тобто, найдорожча. Оренда білборда форматом три на шість (три метри - висота, шість - довжина), обійдеться в 9800 грн на місяць. Це разом з ПДВ. Але до цієї суми треба додати друк самого плаката, який буде розміщений на білборді, а це ще 450 гривень. Тобто, оренда одного білборда в найдорожчій зоні Києва і друк плаката буде коштувати більше 10 000 гривень. Рекламні зони простіше (спальні райони і не самий центр), обійдуться дешевше, в середньому, на одну-дві тисячі гривень.

До речі, що цікаво: за ту ж суму на плакаті можна розмістити партійну символіку, треба тільки надати копії реєстрації партійного знаку.

«Політичної рекламою і агітацією це вважатися не буде, тому що зараз не шестидесятиденний термін, коли проводиться агітація перед виборами», - пояснила менеджер.

Так що, якщо вважати, виходячи з середньої вартості оренди білборда в вісім-дев'ять тисяч гривень (враховуючи прайсову зональність), то розміщення 77 рекламних щитів Віктора Чумака обійшлося в 600-700 тисяч гривень.

При цьому згідно з декларацією, загальний дохід депутата за весь 2017 рік, становив 650 тисяч гривень - це враховуючи 40 тисяч гривень, які він отримав як компенсацію за проїзд територією України.

Тим часом, в коментарі «Буквам» Чумак заявив, що всього білбордів дійсно було встановлено 77, але ні за один із них він не платив.

«Замовник не я, а громадський рух «Хвиля», гроші були взяті за рахунок внесків громадян, що беруть участь в цьому громадському русі. Я всього лише дав згоду на розміщення свого обличчя», - сказав Чумак.

На питання, навіщо йому, в принципі, знадобилися ці білборди, депутат відповів: «Щоб люди зрозуміли основну проблему суспільства - недосконалість ладу влади олігархів». Правда, навіщо для пояснення цієї думки знадобилося друкувати своє обличчя, Чумак відповісти не зміг. «Я ж все-таки політик. І доношу цю ідею», - сказав він.

Що стосується громадського руху «Хвиля», яке заплатило за білборди нардепа, то, відповідно до декларації Чумака, він сам є її членом і входить до керівних органів.

До речі, «Хвиля» і особисто Чумак брали участь в акціях і мітингах разом з «Рухом нових сил» Михайла Саакашвілі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: