Київрада заборонила санітарну вирубку у столичних лісах

Київрада заборонила санітарну вирубку у столичних лісах

Тепер буде заборонено проводити суцільні рубки усіх видів у столичних лісах

На пленарному засіданні Київської міської ради депутати внесли зміни до рішення «Про введення мораторію (заборони) на суцільну вирубку зелених насаджень у межах об’єктів природно-заповідного фонду та в лісах міста Києва». Про це повідомляє прес-служба Київради.

Рішення підтримали 85 депутатів Київради.

Відповідно до рішення, тепер буде заборонено проводити суцільні рубки усіх видів у столичних лісах. Йдеться зокрема про лісопаркові господарства: Дарницьке, Святошинське та Конча-Заспа. 

«У столичних лісах під виглядом санітарних суцільних рубок проводиться комерційна заготовка деревини. Всього за останні 17 років за офіційними даними зрубано 1280 га, а за відомостями екологічних організацій – близько 2300 га. Під виглядом очищення лісу від хворих або пошкоджених насаджень дуже часто знищуються цілком здорові. Цим завданої величної шкоди міським лісам», - зазначила співавтор рішення, депутат Київради Олеся Пинзеник.

Як повідомлялося, Міністерство екології та природних ресурсів передбачає розширення природно-заповідного комплексу України та перетворення його на візитівку нашої країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: