Київська мерії знайшла додаткові 1,9 млрд грн на освіту, спорт і ЖКГ

Київська мерії знайшла додаткові 1,9 млрд грн на освіту, спорт і ЖКГ
Столична влада знайшла ресурс для збільшення видатків окремим галузям

Бюджет Києва на 2019 рік мають схвалити 13 грудня

У київській мерії тривають роботи над формуванням бюджету-2019. Відповідний проект рішення ухвалений у першому читанні. Однак, після внесення правок і пропозицій міська влада знайшла ресурс для збільшення видатків окремим галузям. Про це повідомляє прес-служба Київради.

«Зокрема, трохи більше 1,3 мільярда гривень додатково спрямують на житлово-комунальне господарство. Нагадаю, що у проекті рішення про бюджет Києва на 2019 рік, який прийнято за основу, зазначена сума складає 4,1 мільярда. Ще 430 мільйонів додатково спрямуємо на галузь освіти, 72 мільйони – на спорт та майже стільки ж на культуру», – зазначив голова постійної комісії з питань бюджету Андрій Странніков. 

Відповідне коригування стало можливим завдяки змінам економічних прогнозів щодо доходів від ПДФО, єдиного податку, туристичного збору та надходжень від пайової участі у розвиток інфраструктури, кажуть у мерії. Загальна сума додаткового фінансування складає близько 1,9 мільярда гривень. 

«За попередніми розрахунками, податки на доходи фізичних осіб становитимуть не 20,8 мільярда гривень, а 22,2 мільярда. Збільшиться єдиний податок на 324 мільйони до 5,7 мільярда гривень», – пояснив Странніков.

Основний фінансовий документ столиці в цілому мають хвалити на пленарному засіданні Київради 13 грудня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: