«Київводоканал» назвав три види тарифу після подорожчання

«Київводоканал» назвав три види тарифу після подорожчання

Тариф на водопостачання та водовідведення не може бути вищим, ніж 16,716 грн, якщо у платіжці виконавцем послуг значиться «Київводоканал»

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), встановила на 2018 рік для «Київводоканалу» нові тарифи, які наберуть чинності з дня, наступного за днем їх опублікування в офіційному друкованому виданні — газеті «Урядовий кур’єр».

Таким чином, «Київводоканал» має три види тарифу:

9_19

Перший вид тарифу актуальний лише для водоканалів-сателітів Київводоканалу, які діють на території Київської області. Наприклад, МКП «Водоканал» міста Вишгород, КП «Ірпіньводоканал» тощо. Він складає 5,82 грн (у т. ч. ПДВ 0,97 грн) за 1 куб. м.

Другий вид тарифу призначений для наступних категорій населення:

1) мешканці приватного сектору,

2) колективні споживачі (ЖЕК, ЖЕО, ОСББ, керуючі компанії і т.д.),

3) юридичні особи.

Цей тариф у розмірі 15,78 грн (у т. ч. ПДВ 2,63 грн) за 1 куб. м.

Третій вид тарифу можна найчастіше побачити у платіжках за користування холодним водопостачанням та водовідведенням – він стосується переважної більшості мешканців багатоповерхових будинків.  Крім того, цей тариф застосовується для власників нежитлових приміщень в житловому фонді. Цей вид тарифу зросте на 7,9% до 16,716 грн (у т. ч. ПДВ 2,786 грн).

«Підсумовуючи зазначене, підкреслюємо: якщо у вашій платіжці виконавцем послуг значиться «Київводоканал», тариф на водопостачання та водовідведення не може бути вищим, ніж 16,716 грн (з ПДВ) за 1 куб. м», - зазначили у компанії.

«Тариф на вказані послуги може бути вищим у випадку, якщо у вас немає прямого договору з Київводоканалом, і виконавцем послуг значиться інша організація (ЖЕК, ЖЕО, ОСББ, керуючі компанії і т.д.), яка купує у Київводоканалу послуги на правах колективного споживача (другий вид тарифу). Зазвичай такі посередники виставляють кінцевому споживачеві рахунки, беручи за основу третій вид тарифу, однак вартість послуг може бути і вищою», - додали у «Київводоканалі».

При цьому варто зазначити, що переважна більшість багатоповерхових будинків столиці (86%) отримують послуги з холодного водопостачання та водовідведення на основі індивідуальних прямих договорів з «Київводоканалом». Лише 16% багатоповерхівок отримують такі послуги через посередника.

Раніше «Київводоканал» поінформував споживачів про затверджені на засіданні НКРЕКП нові тарифи на водопостачання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: