Киян запрошують на арт-толоку у «Пирогів», щоб врятувати старовинну поліську хату

Киян запрошують на арт-толоку у «Пирогів», щоб врятувати старовинну поліську хату

Рудницька скликає киян у Національний музей народної архітектури та побуту

Щороку до свого дня народження відома українська співачка Анжеліка Рудницька влаштовує благодійні заходи. Цього року 10 червня вона скликає друзів у Національний музей народної архітектури та побуту. Про це вона розповіла під час прес-конференції у «Главкомі».

Співачка просить не дарувати їй квіти та подарунки, а взяти участь у благодійній арт-толоці. Зібрані кошти підуть на порятунок однієї із найстаріших музейних хат Волинського полісся, котра знаходиться під загрозою руйнування. 

«Після фронту робіт працівники музею розкажуть про хату, як була побудована у 16 столітті на Волинському поліссі. Скільки ми коштів не зібрали б, це буде також важливим. Держава теж виділяє, але цих коштів недостатньо. Як кажуть, гуртом і батька легше бити, тому це прекрасно, коли об’єднуються зусилля і науковців, і громадян», - говорить Рудницька.

Приходити треба в одязі з етноелементами. Але потрібно також прихопити і якусь «стареньку» футболку, щоб можна було попрацювати, а потім переодягнутися у святкове.

За її словами, після виконаних робіт усіх учасників толоки запрошують на Співоче поле, що є на території музею. Там відбудеться невеличкий концерт.

Будуть виступати Ілларія, заслужений артист України Андрій Князь, гурт «Врода», український француз Поль Манондіза, народна артистка України Наталія Шелепницька, гурт «G-art», Костя Гнатенко, Артур Кульпович, Ярослава Руденко, Лариса Дедюх, Роман Гриньків.

Детальніше з програмою можна ознайомитися тут. 

Дивіться запис прес-конференції:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: