Кияни можуть відпочивати комфортно лише на трьох столичних пляжах, які відповідають міжнародним стандартам

Кияни можуть відпочивати комфортно лише на трьох столичних пляжах, які відповідають міжнародним стандартам
Фото прес-служби КМДА

«Три комунальні пляжі Києва отримали міжнародну відзнаку. І ми працюємо, щоб інші комунальні пляжі мали високі стандарти»

Три столичних пляжі вперше отримали відзнаку «Блакитний прапор». І столична влада робитиме все, щоб інші комунальні пляжі відповідали високим міжнародним стандартам. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції роботи пляжів столиці.

Зокрема, відзнаку отримали пляж «Дитячий», «Золотий» та «Пуща-Водиця». Рішення ухвалює незалежне міжнародне журі щодо відповідності пляжів 33-ом критеріям, що стосуються екологічної освіти та інформації, якості води, екологічного менеджменту, безпеки і послуг тощо. Такий екологічний сертифікат видається пляжам Європи, Карибських островів, а також – Нової Зеландії, Канади, Африки. В Україні такі сертифікати отримали 10 пляжів, із яких 3 – саме в столиці.

«Сьогодні ми підняли прапор на одному з пляжів – «Дитячому». Якщо такий прапор є на пляжі – це значить, що він відповідає критеріям якості води та безпеки за міжнародними нормами. І це означає, що Київ розвивається і рухається в правильному напрямі», – сказав Віталій Кличко.

Мер також перевірив ситуацію на комунальних пляжах та їх готовність до пляжного сезону.

«Багато киян приходять на пляж, щоб відпочити. І кожен повинен бути впевнений, що на столичних пляжах комфортно, чисто і безпечно», – сказав Віталій Кличко.

Він наголосив, що дуже важливою є чистота піску на пляжах і для прибирання місто закупило 4 сучасні машини для очищення піску, які просіюють пісок та збирають сміття.

Окрім того, додав мер столиці, значна увага приділяється безпеці на воді. Віталій Кличко нагадав, що нині на столичних пляжах працюють 120 рятувальників, встановлені рятувальні вишки, медпункти. Мер Києва поспілкувався з рятувальниками, які продемонстрували йому сучасне рятувальне обладнання.

«Пляжний патруль працює ефективно. Ми дуже задоволені роботою рятувальників. Хочу подякувати всім хлопцям та дівчатам, які тут працюють», – сказав Віталій Кличко.

Він пообіцяв пляжному патрулю, що долучиться найближчим часом до їх ранкових тренувань.

На пляжі «Венеція» Віталій Кличко також взяв участь у запуску роботи Лайфсейвінг клубу – першого в Україні громадського ресурсного центру для популяризації та підтримки волонтерського лайфсейвінг руху. Мета центру – впровадження сучасних сервісів безпеки та передача досвіду волонтерам, зацікавленим у створенні безпечного, орієнтованого на здоровий спосіб життя, громадського простору на пляжах столиці. Центр стане офісом київських лайфсейверів і дасть можливість проводити тренінги, семінари, лекції за участю міжнародних експертів рятувальної справи та професійних лайфгардів. Підготовку тут проходять і діти, які продемонстрували Віталію Кличку свої вміння.

Мер Києва також підкреслив, що загалом на пляжах облаштований 21 рятувальний пост, придбано 4 модульні туалети, відремонтовано 9 вбиралень, встановлено 11 дитячих майданчиків, 39 душових, 47 питних фонтанів, облаштовано 8 велосипедних парковок.

«Нині комунальні пляжі виглядають зовсім по-іншому, ніж декілька років тому. І ми працюємо над тим, щоб підвищити комфорт і вигляд столичних комунальних пляжів», – підкреслив Віталій Кличко.

Він також зазначив, що завдання столичної влади – забезпечити  відпочинок на пляжах якісним сервісом, у тому числі й для людей із особливими потребами.

«Цього року ми закупили 5 крісел-амфібій, які пристосовані для маломобільних киян», – сказав Віталій Кличко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: