Кияни просять вирішити питання з плановим відключенням гарячої води влітку

Кияни просять вирішити питання з плановим відключенням гарячої води влітку

У столиці щороку влітку планово припиняють постачання гарячої води для проведення гідравлячних вопробувань тепломереж.

В «Київенерго» пояснюють, що такі заходи необхідні для виявлення аварійних ділянок тепломереж та ремонту, аби уникнути проривів у період постачання тепла.

Однак, кияни зазначають, що незважаючи на щорічні випробування, взимку трапляються прориви мережі, і пропонують розробити план оновлення системи гарячого водопостачання.

Як стало відомо Domik.ua, відповідне звернення було зареєстроване на сайті петицій до столичної влади. Автор петиції, Тетяна Мельничук, пропонує такі кроки:

«Наші вимоги:

  • Розробити план щодо оновлення системи гарячого водопостачання у м.Києві, надати населенню інформацію щодо об"єму робіт і термінів їх виконання.
  • Надати змогу отримання інформації кожному киянину щодо мети профілактичних відключень гарячої води на 2 тижні (для чого це робиться, які саме роботи плануються виконуватись, чому без цього неможливо обійтись; чому, не дивлячись на проведення профілактичних робіт, все одно трапляються поломки в холодну пору року).
  • Надати змоги отримання інформації щодо затримання термінів планового включення гарячої води (що призвело до затримання термінів включення води, які роботи проводились для вчасного включення гарячої води, хто відповідальний за порушення термінів, які міри були вжиті для покарання винних і які заходи вжиті для попередження затримання термінів в майбутньому).
  • Не проводити профілактичні роботи, поки середньодобова температура на вулиці не встановиться на рівні 18 градусів. Кияни повинні жити в гідних умовах», - йдеться в петиції.

Для того, щоб столична влада розглянула петицію, її має підтримати більше 10000 громадян. Проголосувати за петицію можна протягом 86 днів на сайті https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=3804.

Джерело: Domik.ua

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: